Sanitair

5 september 2013: koudwaterleidingen en zonnepanelen

Naast de elektriciteit werd er ook verder gewerkt aan het plaatsen van alle sanitaire leidingen en afvoeren. Ook hier werd dit door onszelf uitgevoerd, op aanwijzen en met hulp van de loodgieter. Intussen liggen alle leidingen, met uitzondering van de leidingen voor het warme water. In tegenstelling tot de leidingen van het koude water, wilden we deze niet rechtstreeks op de betonplaat leggen. De leidingen voor het warme water zullen in het isolatiepakket van 18cm komen dat is voorzien boven de egalisatielaag en onder de vloerverwarming.

Wat eveneens werd gedaan en voor wat extra vrije ruimte in de garage heeft gezorgd, was het plaatsen van de zonnepanelen voor onze zonneboiler. Deze werden met behulp van een vrachtwagenkraan op ons dak geplaatst, alwaar alles dan als een mecano in elkaar kon worden gevezen. De reden dat dit gebeurde met een vrachtwagenkraan was omdat men toch nog wat betonstenen moest leveren die als ballast voor de zonnepanelen moeten dienen en we van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om ook de zonnepanelen op het dak te leggen.

7 december 2013: Muur garage/woning – stand van zaken

Sinds de chape hard genoeg was om op te lopen, zijn we ook weer begonnen met het verder afwerken van de muur tussen de garage en de woning. Voor de chapewerken werd de muur reeds volledig geïsoleerd. Nu werden de kepers voor de OSB opgehangen en werden de waterleidingen voor de spoelbak en de douche in de garage gelegd.

21 januari 2014: Zonneboiler en ketel zijn geplaatst

Nog een serieus werk dat de afgelopen weken werd uitgevoerd was het plaatsen van de zonneboiler en de ketel in de berging. Samen met de loodgieter enkele uren werk aan gehad, maar uiteindelijk heeft alles een plaatsje gekregen.

Nu is het wachten op de levering van de regenwaterpomp en eens we die hebben, kan ook de rest van de aansluitingen uitgevoerd worden, waarna een eerste test kan volgen. Naar schatting nog een dag of twee werk eer dit volledig is afgewerkt.

24 maart 2014: Het water is aangesloten

Vorige week werd het voetpad voor onze woning nog maar eens opengebroken. Ditmaal was het voor het aansluiten van het water en men liet het niet bij het voetpad. Ook de straat werd deels opengebroken gezien de waterleiding in het midden onder de rijbaan ligt. Na een halve dag werken was de meter geïnstalleerd en waren de mannen alweer vertrokken. Het dichten van de gemaakte putten was, zoals gewoonlijk, weer voor een andere ploeg.

Van zodra alle waterleidingen binnen in orde zijn en alles is gekeurd (onze loodgieter is door ziekte enkele weken out), kan dan ook de zegel worden verwijderd en hebben we ook effectief water in de woning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: