Elektriciteit

9 augustus 2013: Schilderstape en een stiftje

In afwachting van het verder leggen van de elektriciteit (onze elektricien is al een dag komen werken op onze bouw), hebben we zelf met behulp van wat schilderstape en een stiftje de plaatsen van stopcontacten en schakelaars uitgezet. Zo moeten we tijdens het leggen van de kabels niet voortdurend meten en hermeten en kunnen we dus een beetje doorwerken.

schilderstape om de plaatsen aan te duiden

schilderstape om de plaatsen aan te duiden

5 september 2013: Bijna alles ligt er…

De elektriciteit is zo goed als volledig gelegd. Deze werd door onszelf uitgevoerd, op aanwijzen en met hulp van onze elektricien. Bij het leggen van de elektriciteit ondervonden we alvast het gemak van een houtskelet. Geen speciale, watergekoelde boren om bepaalde gaten te boren en bijna geen stof. In deze warme dagen een absolute zegen. Nu rest ons nog het leggen van de UTP-kabels naar de kamers, een COAX naar onze slaapkamer en het binnentrekken van het TV- en telefoonsignaal.

29 november 2013: Licht in de woning

Tot vorige week was er in de woning ook nog steeds geen licht; toch niet zonder dat we de nodige verlengkabels legden en de werklampen daarop aansloten. Intussen hebben we de elektriciteitskast bekabeld, alsook enkele peertjes met spaarlampen omhoog gehangen. Daarna was het juist een kwestie van de elektriciteitskast met een grote stekker op de werfkast aan te sluiten en er was licht:

30 maart 2014: Afwerking elektriciteit

Deze voormiddag kwam Pol ook nog eens langs, naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer alvorens de elektriciteit overgeschakeld wordt van de werfkast naar de defenitieve aansluiting. Hij bracht de zekeringkast verder in orde, schakelde nog een bewegingsmelder en monteerde een schemerschakelaar, terwijl ikzelf mij in alle stilte bezig hield met het monteren van de trapverlichting.

Na even te hebben getwijfeld of we deze wel zouden monteren gezien het ons bijna onmogelijk leek om dit goed te doen (we hadden de doorvoer naar boven over het hoofd gezien), ben ik er dan toch maar ingevlogen en met succes 😉

16 juli 2014: Kabel, telefonie en internet

Intussen werd ook de kabel binnen gehaald en is er tegenwoordig dus internet, (digitale) tv en telefonie op de werf aanwezig. Nadeel is wel dat we in onze huidige woning met een beperkte internetaansluiting zitten (via de telenet homespot), maar onze digibox konden we dan weer wel meenemen naar onze huidige woonst (waar we nog geen digitale tv hadden), waar we nu dus gewoon digitale tv hebben.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: