Ramen en deuren

2 maart 2013: Start van de werken

Hoewel wij ze pas ten vroegste volgende week hadden verwacht, kregen wij woensdag een mail waarin was te lezen dat men zou starten met het plaatsen van de ramen en deuren op donderdag 28/02/2013. Dit zorgde even voor paniek, gezien ik op het weekend had gerekend om mijn Ytong beneden nog te plaatsen. Na een telefoontje werd er afgesproken dat men donderdag met de ruiten boven zou beginnen, om dan komende dinsdag verder te doen met het schrijnwerk beneden.

29 november 2013: Dorpels garage

Teneinde een mooie aansluiting te hebben met de chape, alsook om eindelijk de poorten te kunnen laten opmeten en installeren, voorzagen we ook in het plaatsen van de dorpels in de garage. Hiervoor kregen we de hulp van Jonas, die ons een uurtje of twee kwam helpen met het leggen van de dorpels. Het eindresultaat mag er zijn en met de dorpels op hun plaats ziet de garage er al een heel stuk mooier uit 🙂

5 februari 2014: Onze poorten zijn geplaatst!

Sinds gisterenavond is ook onze garage volledig afgesloten. De poorten die we een kleine 3 maand geleden hadden besteld bij Idem werden gisteren geplaatst. Vorige week hebben we eerst nog de elektriciteit in de garage in orde gebracht, zodat alles mooi kon worden aangesloten.

Voor onze poorten kozen we voor een standaardmodel, maar wel in dezelfde kleur gespoten als onze ramen. Tussen de beide poorten werd ook nog een aluminium paneel geplaatst zodat het poortvlak, ondanks de twee poorten, toch één mooi geheel vormt tegen een betaalbare prijs. Wil je alles echt in één vlak, dan kost je dat immers bijna 3 maal zoveel. Intussen werden ook de standaardcodes aangepast en werden beide poorten uiteraard grondig getest. Daarbij viel ons de snelheid van de poorten op, vooral dan in het openen. Waar je vroeger al eens moest wachten tot de poort open was, knipper je nu bij wijze van spreken 2 keer met de ogen en ze is open 🙂 Het lage gewicht van de poorten (80kg/st) in combinatie met een iets zwaardere motor dan standaard zal hier wel zijn rol in spelen.

Uiteindelijk zijn we dus zeer tevreden van de gemaakte keuze en hopen we beide poorten voor lange tijd en zonder problemen te kunnen gebruiken.

10 juni 2015: Herstelling van het grote raam

Nadat door het zetten van onze woning het grote raam tussen de keuken en het terras nog maar amper open te krijgen was en we met de aanleg van het terras wilden starten, werd Interproject nog eens aangeschreven met de vraag om de nodige herstelling te komen uitvoeren.
Nadat het probleem werd erkend, kwam men langs om enkele spieën onder het raam te vervangen door andere, iets minder hoge, gezien de onderste lat van het raam bol stond. Dit betekende dat de luchtdichting opnieuw moest opengesneden worden, iets waar ik toch mijn hart voor vasthield, zeker gezien ons uitstekende resultaat van de blowerdoor. We waren immers niet zeker dat de herstelling geen luchtlek zou teweeg brengen.
De herstelling werd uitgevoerd, het raam klemt niet meer en de herstelling van de luchtdichting zag er goed uit, waardoor we hopen dat er inderdaad geen luchtlek is. De enige manier om dit zeker te weten was opnieuw een blowerdoortest uit te voeren, doch gezien deze niet goedkoop is, hebben we dit niet gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: