Dak

Voor de beide platte daken (woning en garage) bovenop te isoleren en daarna waterdicht te maken, deden wij beroep op de firma Matthijs Projecten uit Merelbeke (zie ‘onze links’).

Een week nadat wij hadden beslist om met hen samen te werken, stond er reeds een ploeg op onze werf om het dank dicht te leggen. Bij de bespreking van de offerte werd ons namelijk gegarandeerd dat, na beëindiging van de bouw van het houtskelet, het dak binnen de vijf dagen waterdicht zou zijn.
Voor de dakdekkers waren beide daken een routineklus. Enkel de aansluiting van het plat dak van de garage met de muur van de woning vroeg wat extra aandacht. Daar werd eerst 8cm opstaande isolatiedikte voorzien, doch na overleg met de architect werd dit verdubbeld naar 16cm. Op die manier is het geheel goed geïsoleerd en komt de crepi er ruim over waardoor geen water kan worden opgenomen.
De klus werd op amper drie dagen geklaard en ware het niet van het feit dat men de dakbedekking van de garage opnieuw had moeten doen omwille van een kreuk, dan was de klus op twee dagen geklaard. In dat geval zou men ook gelijktijdig met de mensen van Decleir gedaan hebben.
Voor de dakdoorvoeren en het uitwerken van de bakgoot ter hoogte van de aansluiting met de buren komen ze op een later tijdstip nog eens terug.

Tot op heden dus zeer tevreden van de samenwerking met Matthys en beide daken werden, naar mijn bescheiden mening, zeer mooi en goed afgewerkt.

6 maart 2013: De dakwerken zijn gedaan

Waar we gedacht hadden van eens lekker te kunnen uitslapen de eerste dag van mijn weekje werkverlof, werden we maandag reeds vroeg gewekt door onze toekomstige buurman. Bleek dat men zo’n 4 dagen vroeger dan voorzien op de werf gearriveerd was om de dakgoot aan te pakken. Dit wilde dus ook zeggen dat we ervoor moesten zorgen dat alle dakdoorvoeren die er nog moesten komen – vier in totaal – op de werf waren. Nu moesten we deze wel nog halen, dus wij snel naar de plaatselijke bouwmarkt om het nodige: een doorvoer voor de zonneboiler, een wachtbuis voor latere PV-panelen en een schouw voor de gaswandketel. Vandaar dan naar onze leverancier van de ventilatie, want daar dienden we nog de dakdoorvoer van de vuile lucht op te halen.

Eens we de doorvoeren in ons bezit hadden, was het plan om via de Makro (een mens moet ook eten) naar Gent door te rijden, waar we eens bij Van Marcke zouden luisteren voor het sanitair en de verwarming. Net voor we wilden vertrekken werden we echter gebeld door de buurman die een vraag had omtrent de dakgoot en gezien we niet begrepen wat hij bedoelde, zijn we dan maar eerst opnieuw naar huis gereden om alles uit te klaren. Meteen ook de dakdoorvoeren gelost, snel thuis wat eten i.p.v. in de Makro en dan naar Gent.

Daags nadien maar op tijd opgestaan en dan zorgen dat we het nodige konden doen. De dakdekkers werkten verder aan de dakgoot om dan in de namiddag ook nog de dakdoorvoeren te steken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: