Plan

25 november 2011: Het plan en de aanvraag

Gisteren is onze architect nog eens langs gekomen, ditmaal met het plan en de nodige documenten om onze bouwaanvraag in te dienen. Het plan zelf was, gezien de duidelijke voorontwerpen, geen verrassing, maar het maakt alles wel officieel. Wat er wel nog dient te gebeuren vooraleer we de aanvraag ook effectief kunnen indienen is langsgaan bij de buren in de hoop dat zij op de 10 exemplaren van het plan tekenen voor akkoord. Dit is dus nog even in spanning afwachten en dan hopen we ten laatste eind volgende week de aanvraag effectief te kunnen indienen.

Intussen is er op de grond niet zo veel werk meer verzet. Wel werd, met de hulp van broer Andries, de kapotte plaat in de afsluiting vervangen door een andere. Helemaal achteraan wordt momenteel een geul van zo’n 80cm diepte gegraven over de volledige breedte van het perceel. Hierin moet dan een dikke rubberen mat komen die de bamboe van de achterburen bij hen moet houden. Dit werkje gebeurt met de hand, gezien de grond al bij al nog vrij gemakkelijk uit te graven is en dit ons zo weer enkele euro’s oplevert. De rubberen band is afval van een oude transportband die we, via Emily haar vader, hebben verkregen van de centrale. Dan dient de put in het midden van de boomgaard nog aangepakt te worden en zal een eerste keer met een bakfrees alles omgedaan worden. Het omspitten met een minigraver gaan we voorlopig dan toch niet doen uit schrik om de vele boomwortels te beschadigen. Uiteraard scheelt het ons ook weer wat euro’s gezien de minigraver niet voor niets tot bij ons komt; dit in tegenstelling tot een bakfrees.

14 december 2011: Bouwaanvraag ingediend

Voilà, het is zover. We hebben onze bouwaanvraag twee dagen geleden ingediend. Onze buren hebben allen voor akkoord getekend op onze plannen, wat het proces natuurlijk kan versnellen. Van de ambtenaar op de gemeente kregen we te horen dat de aanvraag op woensdag 21/12/2011 op het college zou komen en dat deze in principe goedgekeurd zou moeten worden. Is dat het geval, dan wordt ons een bouwvergunning overgemaakt, doch moeten we nog 35 dagen wachten gezien stedenbouw Gent nog steeds in beroep kan gaan. Hebben we na die 35 dagen echter niets gehoord, dan kunnen we met een gerust hart aan ons huis beginnen bouwen.

We wachten dus in spanning af!

13 januari 2012: De bouwvergunning is binnen

Vandaag bracht de postbode een grote, bruine omslag met daarop het logo van de gemeente Kluisbergen en er moest getekend worden voor ontvangst. Het college van burgemeester en schepenen heeft dus een beslissing genomen naar aanleiding van onze bouwaanvraag en deze is positief! Er zat ineens een document bij dat moest worden ‘opgeplakt’ en indien we binnen de 35 dagen na ‘opplakking’ geen bericht krijgen inzake een ingediend beroep, dan kunnen we aan de werken beginnen. Nu dus eerst zorgen dat dit document deftig kan worden opgeplakt en maandag 16 januari zal het dan op onze grond te lezen zijn. Als alles dan goed blijft gaan kunnen wij op 21 februari met de werken beginnen. Ongeveer een jaar en een week nadat de compromis voor de grond werd getekend.

Intussen is de vergunning dus opgeplakt, maar wel een dag later dan voorzien. De datum waar we nu dus naar uitkijken is 22 februari. Intussen blijven we aan het werk in de boomgaard en gaan we aan onze informatieronde beginnen op zoek naar aannemers en de te gebruiken materialen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: