Vloeropbouw

29 november 2013: Styrisol in de garage

Gezien we ook de vloer in de garage geïsoleerd wilden zien, hebben we daar een laag Styrisol voorzien. Gezien de chape in de garage licht afhelt naar de poorten, werd de isolatie in twee lagen gelegd, gaande van 8cm dikte naar 4cm dikte. Daarboven is er dan nog ruimte genoeg om voldoende chape te voorzien zodat deze ook sterk genoeg is om wagens op te plaatsen.

2 december 2013: chapewerken zijn achter de rug

Gezien we een kleine week niet in/op onze bouw konden, kunnen we een kleine week nadat de chapewerken werden uitgevoerd hier toch een kort verslagje plaatsen.

Waar het normaal vorige week maandag was voorzien, zou men, ten gevolge van een panne, dinsdagmorgen bij ons beginnen. Er werd ons verzekerd dat we de mannen tussen 07u00 en 07u30 mochten verwachten, dus werd er door ons vroeg opgestaan. Bij mij was dat om een training openbare orde mee te doen, bij Emily om de werkmannen op te wachten. Toen er om 08u15 nog niemand te zien was en we ook nog niets van de firma hadden gehoord, toch maar eens gebeld. Dan kregen we doodleuk te horen dat ze eerst nog een andere post moesten doen en pas daarna, zo tegen de middag, bij ons zouden zijn. Allé vooruit…de eerste miscommunicatie, maar goed, niet echt iets verloren. Er werd afgesproken dat we een bericht zouden krijgen eens ze op hun andere post vertrokken.

Iets voor de middag, net op het moment we een integratie sproeiwagen uitvoeren, wordt ik dan gebeld door de firma. Ik denk dat het is om te zeggen dat ze nu ons richting uit komen, doch het blijkt dat ze reeds aan de werf staan en dat er daar niemand is. Ja, wellicht niet. De tweede miscommunicatie was dus een feit. Dan maar Emily gebeld die in zeven haasten naar de werf is gelopen (en een ontspannend bad aan haar neus moest voorbij laten gaan) om de nodige uitleg te geven. Ze was immers goed gebriefd en zelf ook meer dan op de hoogte van wat er moest gebeuren. Enthousiast als ze is wenst ze de mannen een goedemiddag en begint haar verhaal, tot ze merkt dat ze alle vier toch wel erg vreemd staan ze kijken. Blijkt dat het allen Polen zijn en er geen van hen Nederlands begrijpt, laat staan spreekt. Voor ons op zich geen probleem. De ervaring met de dakwerker leert ons namelijk dat er dan wel een voorman bij is die perfect Nederlands kan. Dus vragen naar de boss, tot één van hen de arm in de lucht steekt…de derde miscommunicatie komt er dus aan.

Er wordt letterlijk met handen en voeten uitgelegd wat er moet gebeuren en op alles volgt er een bevestigend knikje en een OK. Alles lijkt dus uitgelegd en ik krijg van Emily een telefoontje waarin ze haar avonturen in het kort uitlegt. Allez, het lijkt te gaan lukken dus. Dan maar beginnen met het ontruimen van de bezoekerstribune op Lokeren. Net nadat de briefing voor de oefening werd gegeven krijg ik opnieuw telefoon. Ditmaal van de firma. De baas daar vraagt mij alles wat er is te weten aangaande de vloeropbouw. Blijkt dus dat het bevestigend knikje en de OK eigenlijk wilde zeggen: “ik snap er niks van, maar vraag het straks wel aan de baas van de firma.” Opnieuw dus de hele uitleg telefonisch doen en dan de rest van de middag maar hopen dat het goed komt. Gelukkig verloopt de training een heel stuk vlotter.

Bij de thuiskomst zijn de mannen net aan het opruimen en doe ik dus een korte inspectie van de werken, dit door door ramen en deuren naar binnen te gluren. Ter hoogte van de voordeur zie ik een lelijke afdruk in de chape en bij navraag blijkt deze afkomstig te zijn van een isolatieplaat die er werd opgelegd om een andere plaats wat bij te werken. Dit dus nog even laten bijwerken en voor de rest zag alles er vanop een afstand in orde uit.

Zelf liep ik dit weekend al eens rond op de werf, sneed de overtollige randisolatie en plastic af en stelde toch vast dat niet alles even nauwkeurig werd uitgevoerd. Morgen komt de architect ter controle en dan weten we pas echt of alles ook echt in orde is. Als alles is goedgekeurd kunnen we dan stilletjesaan verder met de afwerking. We houden jullie op de hoogte!

7 december 2013: Bouwdroger geïnstalleerd

Kwestie van bij deze lage temperaturen de chape wat sneller te laten drogen, werd er ook beroep gedaan op een bouwdroger. Via een gespecialiseerde firma werd het nodige besteld en dit werd de dag nadien reeds geleverd, waarbij een degelijke uitleg werd gegeven. Naast de bouwdroger werd ook nog een ventilator en een verwarmingstoestel geleverd, kwestie van de bouwdroger zijn werk in de meest ideale omstandigheden te laten doen. Als laatste werd ook nog een meettoestel meegegeven teneinde de vochtigheidsgraad van de chape op regelmatige basis te kunnen nagaan.

24 januari 2014: Afhalen van onze vloer

Via de schoonbroer van Andries leerden we IVC kennen en meer specifiek de vloeren van Moduleo. Na ons te hebben geïnformeerd aangaande de vloeren en we de voordelen ervan leerden kennen, lieten we weten dat deze vloer ons interesseerde, temeer daar bleek dat we deze aan een zeer mooie prijs konden kopen.

Een kleine 2 weken geleden was het dan zo ver en konden we onze vloer ophalen. De aanhangwagen aan de wagen en weg waren we. Na de betaling te hebben gedaan kon het inladen beginnen en ik denk dat het veilig is te zeggen dat onze wagen nog nooit zo zwaar geladen is geweest. Na enkele meters rijden besloten we dan ook om wat gewicht uit de wagen te halen (die we eerst hadden gevuld) en dit op de aanhangwagen te leggen. Onze dubbelasser kon dit extra gewicht immers beter aan dan de wagen.

Na het inladen, waarbij het grootste deel nog met een heftruck gebeurde, was er dan het uitladen. Een lastig karweitje, maar nu ligt alles dus klaar om verwerkt te worden. Hiermee zullen we echter wachten tot één van de laatste werken, kwestie van de vloer niet te beschadigen. Hieronder alvast enkele foto’s van toen we de vloer zijn afhalen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: