Tuin

16 juli 2014: Het gras werd dit jaar voor de eerste keer gemaaid

Voor de eerste keer dit jaar werd het gras ook nog eens gemaaid. Niet met de zitmaaier, want als het gras meer dan een meter hoog staat, dan is dat een werk van lange adem, zelfs met een zitmaaier.
Dan maar een kleine tractor met zwadmaaier gehuurd en alle gras afgedaan op goed twee uur tijd. De kanten werden intussen door Emily haar vader met de bosmaaier aangepakt.
Eens het gras gemaaid was, heeft het dan een hele week geregend, maar aangezien men deze week schitterend weer heeft voorspeld, hopen we deze week het gras allemaal weg te krijgen.

27 maart 2016: Voorbereiding voor de aanleg van de tuin

Aangezien we zelf geen idee hebben hoe we onze tuin zouden aanleggen teneinde geen lange rechte strook te hebben, werd er beslist om een tuinarchitect onder de arm te nemen.

In afwachting van het aanstellen van een tuinarchitect en de eerste ontwerpen, werd alvast begonnen met het openbreken en frezen van de grond met de bedoeling deze dan een winter te kunnen laten rusten om daarna met de aanleg te beginnen.
Gezien de grootte van onze tuin werd hiervoor opnieuw beroep gedaan op de tractor van de nonkel. Daarmee ging het breken en frezen van de grond vrij vlot.

Waar de hoop was dat een strenge winter ervoor zou zorgen dat er weinig tot geen groen zou groeien, bleek er amper sprake van een winter, waardoor het nodige groen (grassen en onkruid) intussen weer zo’n 40cm hoog staat. Binnenkort verdwijnt dit echter weer wanneer we de grond klaar leggen om gras in te zaaien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: