OSB binnenmuren

13 oktober 2013: OSB aan de binnenzijde bevestigen

Nu de zomer definitief voorbij is, is het tijd om nog eens een kleine update te posten. De vele regen vandaag en het feit dat ik de nacht af kom, maakt dat er toch niet veel werklust overblijft voor vandaag 🙂

In afwachting van de vloerisolatie (de levertijd was 3 weken) zijn we vooreerst begonnen met het plaatsen van de OSB boven. Daar was de volledige leidingenspouw geïsoleerd, alsook zo goed als alle binnenmuren, waardoor deze dus dicht gevezen konden worden. Op zich eigenlijk wel een leuk werkje. Het gaat vooruit en de muren die gedaan zijn, lijken reeds af te zijn, ook al moet er nog een gipsplaat tegen geplaatst worden.
Enig minpunt is het feit dat de screens nog niet zijn geplaatst. Normaal was dit voorzien voor afgelopen week, maar een communicatiefout zorgde ervoor dat de screens nog niet in productie zijn. Dit gebeurt normaal gezien nu maandag het eerste werk en de plaatsing gebeurt dan binnen de 2 à 3 weken. Daardoor konden we boven de OSB nog niet overal afwerken. Er moeten immers nog enkele elektricitietskabels door wachtbuizen naar buiten worden gestoken, maar ik wacht hier liever mee tot het moment dat de screens geplaatst worden. Anders hangen die kabels daar ook maar te hangen in weer en wind. Het gevolg hiervan is dus dat de OSB niet overal tot tegen het plafond kon worden geplaatst gezien we anders die kabels niet meer naar buiten zouden krijgen.

7 december 2013: Muur garage/woning – stand van zaken

Sinds de chape hard genoeg was om op te lopen, zijn we ook weer begonnen met het verder afwerken van de muur tussen de garage en de woning. Voor de chapewerken werd de muur reeds volledig geïsoleerd. Nu werden de kepers voor de OSB opgehangen en werden de waterleidingen voor de spoelbak en de douche in de garage gelegd.

8 december 2013: Aanvang OSB beneden

Nadat boven zo goed als alle OSB werd geplaatst (in afwachting van de screens werd de OSB boven nog niet volledig dicht gemaakt), zijn we intussen beneden ook begonnen met het plaatsen van de OSB. Na een dagje doorwerken werd beneden de eerste rij OSB geplaatst. Dit is meteen de moeilijkste gezien alles waterpas moet worden gezet en hier en daar al een afvoer moet worden uitgezaagd. Het voordeel van hier echter wat tijd in te steken is dat je de andere platen er gemakkelijk bovenop kan plaatsen en dat dit dan snel vooruit kan gaan. De komende week zal ik echter amper op de werf kunnen doorbrengen, dus het zal maar voor volgend weekend zijn dat er hier nog een update komt.

27 januari 2014: Einde van de OSB-werken

Afgelopen weekend hebben we nog even verder gewerkt aan de laatste OSB-werken in de woning. In de garage moet nog één muur verder worden afgewerkt, doch dit zal pas gebeuren eens de woning zelf is afgewerkt. We zouden immers graag tegen maart verhuisd zijn, dus de woning krijgt momenteel voorrang.

Hoewel de meeste OSB dus reeds geplaatst was, moesten er dus nog enkele kleinere werken gebeuren alvorens de gipsvezelplaten konden worden geplaatst. De kleinere werken zijn intussen uitgevoerd en de eerste gipsvezelplaten werden intussen ook tegen de muren geplaatst beneden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: