Gipsvezelplaten

8 maart 2014: Alle gyprocwanden zijn gezet

Eerder berichtten we reeds dat we beneden waren begonnen met het plaatsen van de gyprocafwerking tegen de OSB-wanden. Intussen werden alle wanden, zowel boven als beneden, waar nodig voorzien van gyproc.

Beneden was het plaatsen van de grote platen vrij gemakkelijk en gezien er enkel maar grote ramen waren, verliep de plaatsing ook vrij vlot. Op een kleine twee dagen waren alle wanden gezet.

Daarna kon er dus naar boven worden verhuisd. De grote platen met mankracht alleen naar boven zeulen lukte echter niet en dus werd de hulp ingeroepen van wat mechanische kracht, dit onder de vorm van de manitou van een vriend van Thomas zijn vader. Een pallet op de vorken, daarna alle platen manueel op deze pallet leggen, deze omhoog hijsen tot op het dak van de garage en dan opnieuw alle platen manueel door het venster van de badkamer naar binnen zeulen. Een zwaar werk dat zo’n twee uur heeft geduurd, maar dat dankzij de hulp van Thomas zijn vader en zijn broer Jakob, toch vlot is verlopen.

Boven kon de gryproc dan ook weer worden geplaatst. Dit ging iets minder vlot dan beneden gezien er meer m2 moest geplaatst worden en er ook meer kleinere openingen waren ter hoogte van ramen en deuren. Bijkomend werden ook de twee hangwc’s uitgewerkt zijn deze klaar om volledig af te werken. Uiteindelijk is ook boven alles van gyprocwanden geplaatst en was het tijd om eens een deftige pauze te nemen. Emily haar ouders zorgden daarbij voor de nodige spijs en drank 😉

Nu dus eerst alle hollewanddozen van de elektriciteit plaatsen en daarna deze aansluitingen testen. Eens daarbij blijkt dat alles werkt zoals het hoort en er dus geen leidingen meer moeten bijgetrokken worden, kunnen we dan beginnen met het plamuren van de wanden, zodat ze dan klaar zijn om de plafonds af te werken.

12 april 2014: Verlaagd plafond voor de dampkap

Wat we nog hebben gedaan was het verlagen van het plafond boven het eiland. Teneinde de dampkamp mooi te kunnen wegwerken komt er boven het eiland dus een wat speciale stalagtiet 😉

26 april 2014: Plafonds hangen

Zo’n week of twee geleden (de dag van Parijs-Roubaix) zijn we begonnen met het hangen van de plafonds. Hiertoe moest eerst overal de hoogte worden uitgezet en daarna konden de muurprofielen worden aangebracht. Dit gebeurde eigenlijk op één dag, waarbij Kris een helpende hand is komen toesteken en het werk werd onderbroken met het volgen van Parijs-Roubaix. De foto’s spreken daarbij voor zich.

Na de muurprofielen was het dan tijd om de hangprofielen overal op te hangen. Een tijdrovend werkje als je dit goed wil doen, doch we troosten ons met de gedachte dat een goed begin het halve werk is.
Een paar lelijke kappen in ons hoofd later was uiteindelijk alles klaar voor het hangen van de eerste plafondplaten.

Vrijdag dan maar om een liftje geweest, zodat we veilig en gemakkelijk konden werken. Voor mij de eerste keer, maar na enige gewenning, ging dit wel vlot. Jammer van de drie verkeerde gaten die ik boorde, maar soit, nu zullen de lampen hangen waar wij dat willen 😉

6 augustus 2014: Plamuren en schuren

Enkele tientallen kilo’s Dalapro, veel zweet, verschillende schuurvellen en enkele stofzuigzakken heeft het gekost, maar intussen kunnen we zeggen dat bijna alles schilderklaar is. Iets waar we zeker niet rouwig om zijn; laat dat duidelijk zijn.

Het enige dat nog niet klaar is, is de gang boven gezien daar nog niet alle platen omhoog hangen. De aanvoer voor de ventilatie moet daar nog afgewerkt worden, vandaar dat dit voorlopig nog open is.

Alles samen is er misschien nog een dag of twee te plamuren en te schuren en daarna kan alles stofvrij gemaakt worden (wat ongetwijfeld ook een leuk werkje zal worden), waarna een eerste laag primer op de muren en het plafond kan gezet worden. Dan zal de plafond ook effectief worden geverfd, bij de muren wachten we daar nog even mee. Niet alleen weten we nog niet welke kleur we waar zouden willen op de muur zetten, maar het zal ook financieel interessanter zijn dat we daar even mee kunnen wachten. Deftige verf kost immers ook wat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: