Gevelpleister

1 november 2013: Geen gevelpleister voor de winter

Waar het normaal de bedoeling was dat de gevelpleister nog voor de winter zou zijn geplaatst, werd dit op het laatste moment afgelast. Als wij ons bevroegen aangaande de startdatum bij de firma die de crepi normaal zou plaatsen, bleek dat deze firma dit niet meer zou doen, maar dat zij onze werf hadden doorgegeven aan een bevriende firma, die op 04/11/13 met de werken zou starten. Gezien wij deze nieuwe firma totaal niet kenden en bij nazicht bleek dat deze nog niet lang bestaat en er bijgevolg nog geen referenties zijn, besloten we de overeenkomst voorlopig op te schorten en dus de hele rimram van het opvragen van offertes, referentieadressen bezoeken, opdracht gunnen, enz. maar opnieuw te doen.

Voorlopig zijn we dus weer op zoek naar een nieuwe firma voor de crepi en aangezien ik liever heb dat deze geplaatst wordt op het ogenblik dat de weersomstandigheden daarvoor ideaal zijn, zal het dus pas voor na de winter zijn. Gelukkig dat dit niet automatisch wil zeggen dat er niet kan verhuisd worden deze winter. De buitenzijde moet namelijk niet af zijn om er te kunnen intrekken. Daarvoor is het wachten tot de chappe is gegoten, uitgedroogd en we aan onze vloer kunnen beginnen.

24 maart 2014: In snelheid gepakt

We hebben zonet een telefoontje gekregen van de firma die onze gevelbepleistering komt plaatsen dat ze deze week nog de voorbereidende werken komen uitvoeren (levering materiaal & plaatsen stelling) om er dan in te vliegen.

Voor ons een onverwacht telefoontje gezien we het kleur nog niet hebben doorgegeven, maar we laten ze starten aan de werken. Het kan uiteindelijk maar gedaan zijn.

Het ziet er dus naar uit dat we binnen enkele weken van een blauw naar een wit huis gaan 🙂

30 maart 2014: Start gevelbepleistering

We lieten het eerder deze week al weten, maar afgelopen woensdag is men dus gestart met de gevelbepleistering.

Daags voordien kregen we telefoon van de werfleider die liet weten dat we ten vroegste omstreeks 07u30 de vrachtwagen moesten verwachten gezien het voor hen toch even rijden is. Toen we om 7u opstonden en de gordijnen openden, zagen we dat 7 man reeds volop bezig was met het lossen van de stelling.
Dan maar snel ontbijten en zelf ook de vuile kleren aan zodat we op de werf de nodige afspraken konden maken.

Tegen dat wij op de werf waren, stond de stelling zo goed als volledig opgesteld en de sfeer zat er bij de Polen duidelijk goed in; net als hun tempo. Via de werfleider werden de nodige afspraken gemaakt en omstreeks 10u00 was ons huis van blauw opnieuw naar houtkleur teruggekeerd en zaten onze vrienden technisch werkloos te genieten van het lentezonnetje. Door een actie van de foorkramers in Antwerpen had de vrachtwagen die de isolatie zou leveren immers een grote vertraging opgelopen.

Zelf heb ik de vrachtwagen met isolatie niet meer weten toekomen gezien ik tegen de middag moest beginnen werken, maar intussen werd alle isolatie geplaatst en werden zo goed als alle randen en hoeken voorzien van een eerste hechtlaag.

Volgende week maandag en dinsdag worden de volledige hechtlaag en de bijhorende wapeningsnetten geplaatst, dan is het minimum 2 dagen drogen en daarna start men met de afwerkingslaag.

10 april 2014: Einde gevelbepleistering

Twee weken geleden kondigden we nog aan dat we op snelheid gepakt waren gezien we een telefoontje kregen van de firma G&V dat ze met de gevelwerken zouden beginnen. Vandaag was alweer de laatste dag van die werken. Om 14u zijn onze Poolse vrienden hier definitief vertrokken, klaar om te genieten van hun vakantie.

Zij op vakantie, wij ‘opgezadeld’ met een spierwit huis. We hadden nooit durven dromen dat de gevelwerken zo snel zouden gaan en voor zover wij kunnen zien, ziet alles er ook dik OK uit. Morgenvroeg komt onze architect langs en zal hij zijn oordeel over de werken vellen. Laat ons hopen dat ook hij dus tevreden is van de uitgevoerde werken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: