Badkamer

24 maart 2014: Het begin van wat de badkamer moet worden

In afwachting van de plaatsing van de trap en het verlagen van het plafond, zijn we ook begonnen met de start van de afwerking van de WC’s en badkamer.

De toiletten werden zodanig uitgewerkt dat deze later nog vrij eenvoudig te openen zijn voor herstelling; moest dit al ooit nodig zijn. Hiertoe werd de bovenplaat voorzien van houtmoeren en werden deze van binnenuit vastgevezen. Daarop dan gyproc en je ziet het verschil niet met definitief geplaatste gyproc.

Als laatste nog enkele foto’s nemen zodat we binnen x aantal jaar nog steeds weten hoe het systeem in elkaar zit. Bij het nemen van de foto’s heeft het afneembare systeem zich trouwens al bewezen, want mijn onhandigheid zorgde ervoor dat de gsm achter het toilet viel. Van bovenaf niet meer te recupereren en dus moest de plaat er al een eerste keer worden afgehaald 🙂

Daarna was het tijd voor het plaatsen van de douche en het bad. Bij de douche werden pootjes bijgeleverd, doch deze zijn veel te hoog. Dan maar zelf een sokkel bouwen (en isoleren) waarop de douchebak gelijmd kan worden. Nu nog voor het bad een gelijkaardig iets voorzien, doch dat zal wel wat langer duren.

12 april 2014: Enkele kleinere werkjes

Terwijl men buiten bezig was met de gevelbepleistering, werden er binnen enkele ‘kleinere’ werken gestart door ons. We zijn begonnen met het uitpakken van het bad en het monteren van de afloop en de poten. Eens dat was gedaan, konden we beginnen twijfelen over waar we de kranen zouden plaatsen. Na verschillende posities virtueel uit te proberen en de voor- en nadelen van de verschillende posities te hebben afgewogen, werd de definitieve plaats gekozen. Daarna was het eerst alles uittekenen en ondertussen werden de gaten ook reeds geboord. Nu nog alles gemonteerd krijgen zoals het hoort en daarna het bad op zijn plaats krijgen. Het wordt in ieder geval nog een huzarenstukje.

04 september 2014: De badkamer is klaar om te tegelen

Een goede twee dagen heeft het in beslag genomen, maar de badkamer is nu klaar om te tegelen. Eerst echter nog de aangebrachte voegstroken enkele dagen laten uitharden, dus het tegelen zal vermoedelijk voor na het weekend zijn.

Nu kunnen we volop beginnen primeren zodat alles klaar is voor een eerste laag verf.

28 oktober 2014: Badkamer betegeld, gevoegd en kraanwerk douche is gemonteerd.

Intussen werd in de badkamer de volledige hoek van bad en douche betegeld en gevoegd. Het afvoerrooster van de ventilatie werd geplaatst, alsook het kraanwerk van de douche. Nu is het wachten op het blad waarop de lavabo’s en kranen moeten komen en eens die, samen met de scheidingswand van de douche zijn geplaatst, is de badkamer eigenlijk af.

Het laatste wat nog in de badkamer werd uitgevoerd is het hangen van speciale folies tegen ongewenste blikken in de badkamer. Een taak die Emily voor haar rekening nam en die met een groot gevoel voor precisie werd uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn.

Advertenties

One response

28 10 2014
Update | Thomas & Emily bouwen

[…] Keuken Badkamer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers liken dit: